Koldtbord er mat-tradisjon!


Koldtbord er en tradisjonell norsk buffét som består av tradisjonelle norske råvarer som for eksempel Roastbiff, Laks, Skinkestek, Spekemat, Skalldyrfat, karbonader og Kylling.

Koldtbordet settes opp med diverse tilbehør.  Hensikten er at det er enkelt for vertskapet å sette fram maten på et bord og gjestene kan gå å forsyne seg selv.  Vi bistår deg med teltutleie om du har behov for det.

Det er passende mat til mange anledninger og forskjellige selskap.  Fredrikstad Catering benytter de fineste råvarene fra våre utvalgte leverandører.

Koldtbord med sild og løk
Sild er for mange forbundet med koldtbord, spesielt i Sverige.

Borg Catering tilbyr koldtbordbuffét.


Vi tilpasser menyen etter dine ønsker og behov samt at den kan kombineres med Sushi og Tapas dersom det er ønskelig.

BASISMENY


Laks og eggerøre
Reker i lake
Karbonade
Kyllingklubber
Roastbiff
Skinkestek

Crabstick

TILBEHØR


Waldorfsalat
Potetsalat
Gresk salat:
– Fetaost
– Oliven
Remulade
Majones
Surkål
Rødkål
Cole Slaw
Rødløk
Spiralloff
Smør

Pris                370 kr per person

MINIMUM 10 PERSONER – UTKJØRING ETTER AVTALE

KLIKK HER FOR Å LASTE NED PDF-VERSJON AV VÅR KOLDTBORDMENY

/ Artikkelen under er sakset fra Mills:

Derfor går koldtbord aldri av moten

Visste du at vi startet med koldtbord allerede på 1500-tallet? Norges beste hobbykokk, Cathrine Olsen, deler sine beste tips til nye vrier på det tradisjonelle måltidet.

Det er mange grunner til at koldtbord alltid er en sikker vinner. Rettene er enkle å lage, du kan forberede det meste på forhånd og gjestene kan plukke det de liker best. Så det er kanskje ikke så rart at koldtbordet har lange tradisjoner i Skandinavia.

Når overklassen møttes til lystige lag på 1500-tallet var det vanlig å servere et «brennevinsbord» før selve hovedmåltidet. Der var det gjerne brød, smør, ost, sild, røkelaks, pølser og spekemat. På 1600-tallet ble smörgåsbord populært som hovedrett i Sverige, og inneholdt både varme og kalde retter. Smörgåsbordet er opphavet til det norske koldtbordet slik vi kjenner det i dag.

Vinneren av årets MasterChef på TV3, Cathrine Olsen, har mange gode koldtbordminner.

– Så vidt jeg vet ble det servert koldtbord i dåpen min. Koldtbord er mat for mange anledninger, og det er lettvint å servere når man har mange gjester, fordi man kan gjøre ferdig det aller meste i forkant, slik at man kan være tilstede for gjestene, sier hun.

Hun mener hemmeligheten bak et vellykket koldtbord ligger i planleggingen.

– Det er enkelt å lage store porsjoner når man først er i gang, slik at det blir mat til mange. Så kan man ta seg god tid til å presentere maten slik at den tar seg best mulig ut på bordet før gjestene skal forsyne seg, sier hun.